Minősítések

Német Fenntarthatósági Díj 2022

Az ökológiai mosó- és tisztítószereket gyártó Sonett elnyerte a 2022-es Német Fenntarthatósági Díjat. A „Társadalom átalakulás terén” kategóriában került ki nyertesként. A zsűri elismerte Sonett sokrétű erőfeszítéseit a társadalmi átalakulás a fenntarthatóság felé. Az indoklás a következőket tartalmazza: „A Sonett mosó- és tisztítószerek szigorú fenntarthatósági irányelvek szerint készülnek. Ez vonatkozik mind a 100%-ban biológiailag lebomló, tisztán növényi és ásványi alapanyagokból készült termékekre, mind a csomagolásra.”

CSE címke garantálja a magas minőségi gyártási feltételrendszernek való megfelelést. Ennek alapján a termékek nem tartalmaznak enzimeket, kőolajszármazékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során. A tiszta növényi szappanok és illóolajok ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származó növényekből készülnek. Az áram és fűtés ellátás 100%-ig megújuló energiaforrásokból fedezve, amelyet a PreCert Consulting & Audits szervezet ellenőriz.

A Sonett ClimatePartner minősítéssel rendelkezik, amit a TÜV Austria évente ellenőriz. Ez a minősítés bemutatja az egész vállalat elemzését az összes működési folyamat CO₂-kibocsátására vonatkozóan az Üvegházgázok Protokollja szerint. Az elemzés azt garantálja, hogy a Sonett egyáltalán nem termel CO₂-kibocsátást fűtés és elektromos energia által. Az elkerülhetetlen CO₂-kibocsátást az aranystandardnak megfelelően ellensúlyozzák a klímavédelmi projektek támogatásával: Klímasemleges minősítés azonosítási száma itt érhető el.

NCP – Nature Care Product címke szavatolja, hogy a termékek csak természetes alapanyagokból állnak, nincs bennük mikroműanyag, génmódosított alapanyag, szilikon. Pálmaolaj csak akkor és ott van bennük, ahol az elkerülhetetlen, abban az esetben is bio forrásból. A termékek csomagolása átgondolt – újra felhasználható vagy újrahasznosítható.

Vegan Society címke szavatolja, hogy a termékek nem tartalmaznak állati összetevő (három termék kivételt képez, a szilárd és folyékony folttisztító és a padlóápoló viasz), továbbá a címke azt is biztosítja, hogy a SONETT nem végez vagy végeztet semmiféle állatkísérletet.