5 bejegyzés

Csökkenő irány beállítása
oldalanként

 

Új minősítés a Sonett termékeken

 

Közel 15 éve, a Belga Ecogarantie minősítés megalapítása óta, a Sonett mosó- és tisztítószerek, valamint fertőtlenítők az Ecogarantie irányelvei alapján voltak minősítve.

Az Ecogarantie minősítés tulajdonosának, a Probila Unitrab testületi változásainak következtében, a Sonett Gmbh úgy döntött, hogy ezt a minősítést felváltja, az NCP-re: Nature Care Product. A minősítés tulajdonosa az Association for Applied Business Ethics (Alkalmazott Üzleti Etikai Szövetség), GfaW Bad Soden-ben, https://gfaw.eu/. Ez az új minősítést, még inkább összhangban van a Sonett Gmbh filozófiájával, az általuk alkalmazott minőségi követelményekkel.

NCP - Termékminősítés ökológiai nem élelmiszeripari termékekre

Az NCP szabványt 2015-ben alapították, hogy lezárják a szabályozói rést a nem élelmiszeripari kategóriában és kijelöljék az igényelt viszonyító elvet az „ökológiai természetes termékek”-nek. Az NCP-vel támogathatóak az ökológiai nem élelmiszeripari termékek, így azok helyet kaphatnak a piacon. Akár egy bioboltban, szaküzletben vagy egy hagyományos kereskedésben, a fogyasztónak lehetősége van arra, hogy környezetbarát terméket válasszon. Az NCP egy címke a mindennapi fogyasztású árucikkeknek.


NCP

Egyre több ember keresi a bio termelésből származó élelmiszereket és természetes kozmetikumokat, ugyanakkor sok használati tárgy, mint például a háztartási cikkek, játékok vagy anyagok petrolkémiai gyártásból származnak. Mikroműanyagot, lágyítókat és számtalan mesterséges és szennyező összetevőt tartalmaznak. Az NCP minden terméket azonosít, amely természetes alapanyagokból áll és nincs feleslegesen terhelő hatással a környezetre:


 • Használati tárgyak (pl.: jegyzettömb, kismackó, konyharuha)
 • Tisztítószerek (pl.: mosó- és mosogatószerek, öblítő)
 • Higiéniai termékek (fehérnemű bélésanyaga, fertőtlenítőszerek és rovarriasztók)
 • Kertészeti kellékek (pl.: trágya, szerszámok)


Az NCP kiáll irányelvei:


 • Csak természetes növényi / állati alapanyagok felhasználása
 • Egészségre vagy környezetre ártalmas összetevőt tartalmazó termékek nem kaphatják meg ezt a minősítést
 • Bármiféle mikroműanyagot tartalmazó termék nem kaphatja meg ezt a minősítést
 • Semmiféle génmanipulációval érintett termék nem kaphatja meg ezt a minősítést
 • A termékek nincsenek állatokon tesztelve (kivéve, ha az jogi előírások miatt kötelező)
 • Nem tartalmaznak semmiféle szilikont vagy felületaktív anyagot
 • Nem bocsátanak ki semmiféle radioaktív sugárzást
 • Pálmaolaj felhasználása csak akkor és ott történhet, ahol elkerülhetetlen, akkor is kizárólag bio forrásból származó
 • Átgondolt a termékek csomagolása, újrahasznosítható és újra felhasználhatóvirágok

0 Hozzászólás | Posted | Írta: Natura Admin

 

Készítsen minden-mentes szaloncukrot Totó konyhájában és vigyen haza az ajándék Dr. Hauschka és Sonett termékekből!
 
 
 
 
Kedves Olvasónk!
 
2016. december 17. szombat 10:00 től -17:00 ig bármikor csatlakozhat az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány által megrendezésre kerülő programhoz melynek címe:

Szaloncukrozós évzárás
 
 

Totó konyhája együttműködésével
- Márti segítségével megtanulja, hogy készítsüen szaloncukrot mindenmentesen
- 3 fajta mindenmentes, vegán szaloncukrot fognak készíteni
- összesen 10db-ot haza is lehet vinni, karácsonyi csomagolásban
- be lehet kapcsolódni bármikor, 10:00-17:00 között
- gyerekekkel is jöhet
- közben lesz lehetőség beszélgetni, csajos, családot, női egészséget érintő témákról is

 
 
 
 
 
 
 
Női Egészségért
 
 
 
 
Helyszín: Totó konyhája
Cím: 
Városmajor utca 18, Budapest, 1122
Időpont: 2016. december 17. (szombat) 10:00 - 17:00

Belépő: 2500 Ft, amely a helyszínen készpénzben fizetendő.
A Totó konyhája minden belépőből 500 Ft-ot felajánl az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány javára.


Regisztráció: kérjük, ITT a linket követve jelöld be ha jössz
 
 
 
Az első 25 résztvevő, aki feliratkozik a Dr. Hauschka vagy Sonett hírlevélre ajándék Dr. Hauschka és Sonett terméket kap ajándékba!
 
 
Sonett mosogatószer citrom

A cukorból, növényi keményítőből származó cukor felületaktív anyag, valamint a kókuszolajból és kén-oxidból származó kókuszzsír-alkoholszulfát egymás tisztító hatását felerősítve, a szappanokéhoz mérhető tisztító erővel rendelkezik.  Előnye a szappanokhoz képest, hogy hatékonyságát a vízkeménység nem befolyásolja. 
 
 
Dr. Hauschka színezett nappali krém

Finom színezés, kiegyenlítő ápolás: a Színezett arcápoló krém mindkét tulajdonságot egyesíti. A könnyű, áttetsző tónus friss megjelenést kölcsönöz az arcnak. Az olajos és vizes növénykivonatok kombinációja kiegyenlítően hat a bőr zsír- és víztartalmára, bőrt tápláló alkotórészei következtében minden bőrállapotnál alkalmazható.
 
 
 
A Dr. Hauschka készítmények 100%-ban natúr vagy bio kozmetikumok, NATRUE és/vagy BDIH minősítéssel. Bőrgyógyászatilag, érzékeny bőrre is tesztelt termékek. Nem tartalmaznak szintetikus illatanyagokat, színezékeket vagy tartósító szereket, ásványi olajokat, parabéneket és PEG-eket. Az összetevők bio vagy biodinamikus (Demeter) termesztésből származnak. 
 
 
0 Hozzászólás | Posted | Írta: Natura Admin

 

 
 
Kedves Olvasónk!

Október 26. szerdán 18:00 tól minden kedves érdeklődőt szeretettel vár az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány a Sütés Főzés mindenmentesen, Endosegítő klubesten. 

A vendégelőadó: dr. Andrási Nóra gasztroblogger - tippek Nóri mindenmentes konyhájából
 
 
 
 
 
"Mindig hobbim volt a főzés, de mióta megtanultam, mennyit számít a megfelelő étkezés, szenvedélyemmé vált. Nem hiszek a lehetetlenben, így a cukor- liszt- és tojásmentes sütemény, a szénhidrátszegény és gluténmentes panír, vagy a tej-, tojás-, és cukormentes fagylalt számomra nem akadály, hanem egy izgalmas találós kérdés."
 
 
 
Helyszín: MagNet Magyar Közösségi Bank
Cím: Budapest, Andrássy út 98, 1062
Időpont: 2016. október 26. (szerda) 18:00 - 20:00

Az Alapítványt 500 Ft-os adománnyal lehet támogatni a helyszínen.

A részvételhez regisztráció szükséges. Kérlek, hogy részvételi szándékodat jelezd az endosegito@endosegito.hu e-mailen.
 
 
 
Minden kedves vendéget Sonett - természetes mosó-és tisztítószer termékekkel ajándékozunk meg! 
 
 
 
 
Minden felhasznált összetevő 100 %-ban biológiailag tökéletesen lebomlik és mentes minden allergiát okozó anyagtól. A tiszta növényi szappanok olajai és a felhasznált esszenciális olajok 100%-ig ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származnak.
 
Az Endosegítő Klubesten, olyan témákról beszélgethetünk kötetlenül, amelyek az endometriózissal és az abból való gyógyulási lehetőségekkel kapcsolatosak. Az egyes alkalmakra vendégelőadókat, beszélgetőpartnereket is hív, akik egy-egy téma szakértői, így lehetőség van meghallgatni őket, kérdezni tőlük és velük együtt körbejárni az adott témát.
 
 
0 Hozzászólás | Posted | Írta: Natura Admin

Az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány rendezvénysorozatot szervez a Dr. Hauschka kozmetikumok és a Sonett mosó- és tisztítószerek forgalmazójának támogatásával. 

Tovább...
0 Hozzászólás | Posted | Írta: Natura Admin


Kedves Olvasónk


Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy temérdek mosószeren és tisztítószeren szerepelnek a következő szavak: „öko”, „eco”, „bio”, „környezetbarát”, „földbartát” és „ecological” de ez sok esetben megtévesztő lehet a fogyasztó szempontjából.

A hagyományos mosószereknek bizonyos összetevői (felületaktív anyag, vízlágyító, fehérítő, illatanyag) környezeti és egészségügyi problémákat is okozhatnak közvetlenül és a szennyvízbe kerülő káros összetevők közvetve, amikor belefolyik a környezetünkben található tiszta, élővízbe.

A környezet védelmi kutatások eredménye sokunkat ösztönöz arra, hogy minél kevesebb környezet szennyező terméket alkalmazzunk mindennapos tevékenységeink során bár ezek a termékek sokszor magasabb árkategóriába sorolhatóak. 

Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mi alapján tudjuk megkülönböztetni az igazán környezet és bőrbarát termékeket azoktól, amelyeket egyébként a gyártó cég definiál „öko”, „környezetbarát” vagy „bio”-nak.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete a termék címkék és gyártó cégek honlapján található információk alapján készített egy felmérést 20 különböző magát „öko”-nak mondó mosószerrel, hogy betekintést nyerhessünk, mennyivel környezetkímélőbbek az „öko” mosószerek a hagyományos mosószerekhez képest.

Nagy segítséget nyújt a felhasználók számára (vegyi áru összetevőket nem kötelező olyan szigorúan részletezni, mint az élelmiszeráru összetevőket) a terméken található független minősítő szervezetek által kiadott minősítő címke. A 20 kiválasztott mosószer, ezen minősítéseknek alapján lettek pontozva. Ha egy termék nem rendelkezik független minősítési ökocímkével, akkor az automatikusan az utolsó helyre került. Azok, amelyek egy független minősítéssel rendelkeznek azok nem kaptak plusz pontot, de ha egynél több minősítéssel rendelkezik az adott termék, akkor azért plusz pont járt. 

A minősítést jelölő ökocímke „egy-egy konkrét termék fenntarthatósági jellemzőit tanúsítják, biztosítva a fogyasztó számára azt, hogy ezeket a jellemzőket független szervezet megvizsgálta, ellenőrizte és rendben lévőnek találta és ez a fogyasztó számára többet mond, mint egy gyártói ígéret.”

A 20 mosószerből mindössze 8 termék rendelkezett független ökominősítéssel és ebből 4 termék rendelkezett egynél több független minősítéssel (minden termék 20 pontról indult, ha ökominősítése van). Előnynek tekinthető független állatvédelmi védjegy meglétéért (1 pont), biominősített alapanyagok használatáért (1 pont) és egynél több független minősítésű ökocímkéért (3 pont). Független ökocímkével nem rendelkező termékek pont levonással jártak (-10 pont).

Sonett folyékony color mosószer *                                                        (25 pont)

Almacabio folyékony mosószer *                                                          (24 pont)

AlmaWin Öko folyékony mosószer konc. színes *                              (24 pont)

SODASAN BIO folyékony mosószer színes                                        (24 pont)

Ecos Baby Bio kókuszolaj alapú folyékony gyermekmosószer *   (23 pont)

AlmaWin Öko folyékony mosódiós vasaláskönnyítős mosószer     (22 pont)

Citromax Prémium Univerzális bio folyékony mosószer                (21 pont)

LiNa Color folyékony mosószer, levendula                                         (20 pont)


*Egynél több minősítéssel rendelkező termékek

 

ONLINE VÁSÁRLÁS – „Olyan online helyen érdemes vásárolni, ahol a termék címkéje, csomagolása minden oldalról elolvasható, így az esetleges független minősítés is jól látható. Ajánlatos odafigyelni arra is, hogy a tanúsításokat nem márkák vagy termékcsaládok kapják, hanem egyes termékek. Összességében látható, hogy a bio/öko jelölés önmagában kevés, viszont az ökocímkével ellátott termékek kevésbé terhelik a környezetet, és jobb esetben kifejezetten káros anyagot sem tartalmaznak. Alaposan böngésszük át a címkét, keressük a magasabb minőséget garantáló, független ökocimkéket, mert csak így lehetünk biztosabbak abban, hogy valóban környezetkímlébb termékeket kapunk a pénzünkért.„

Forrás: Tudatos Vásárló Egyesület

0 Hozzászólás | Posted | Írta: Natura Admin

5 bejegyzés

Csökkenő irány beállítása
oldalanként