A márkáról


A Sonett mosó- és tisztítószerek használatával óvjuk a természetes vízforrásokat, "minden élet hordozóját."

Minden felhasznált összetevő 100 %-ban biológiailag tökéletesen lebomlik és mentes minden allergiát okozó anyagtól. A tiszta növényi szappanok olajai és a felhasznált esszenciális olajok 100%-ig ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származnak.

Valamennyi SONETT termék különösen bőrbarát, allergiások számára különösen ajánljuk a SZENZITÍV termékcsaládot.

A SONETT cég mint az egyik úttörő, már 1977 óta elkötelezett az ökológiai mosó- és tisztítószerek előállításában . A kiváló minőségnek köszönhetően a SONETT márka mára csaknem minden európai országban keresett.

A termékek székhelye Deggenhausertal-ban található, a Bodensee közelében. Felelősséggel vállalt feladatuknak tartják a mosásra, illetve tisztításra használt víz újra természetessé válásának segítését.

  

A termékek nem tartalmaznak enzimeket, kőolajszármazékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során, valamint az összes termékük tökéletesen enzimmentes.

A különleges gyártási technológiához tartozik az oloid geometriai formában ritmizált anyagok. Ezen dinamizált adalékok hozzáadásával segítik a mosás során felhasznált víz természetbe történő visszavezetését.

 

Ritmizált tisztítószer adalékok és örvénylővíz

 

Ritmizált Tisztítószer Adalékok

 

A Sonett sok termékhez balzsamos adalékokat alkalmaz, amelyeket úgynevezett oloidkeverőben ritmizálnak. Ez a balzsamos adaléka következőket tartalmazza: arany, fenyőtömjén, mirha gyanta, babérlevél, olivaolaj és rózsa sót. Ezeket az alkotóelemeket finomra őrlik és vízzel emulgeálják, amit utána oloidkeverőben egy lemniszkáta (nyolcas alakú) formában végig örvénylik. Ezt a ritmizált szubsztanciát aztán kis adagokban hozzáadják a Sonett termékekhez a gyártás során.

 

Amíg a centrifugális mozgás élettelenné teheti az szubsztanciákat, addig a ritmizált lemniszkátamozgás vitalizálóhatású az anyagokra.


A gyártás során felhasznált vízet élővé teszik egy különleges áramoltatási rendszeren -  12 darab,  sorban egymáshoz kötött tojás alakú üvegedényen - való átfolyatással és így úgynevezett örvénylő vizet kapnak.


A Sonett cég átgondolt társadalmi felelőség vállalása a  gyártáson felül az is, hogy keresi a megújuló, alternatív energiaforrásokat, figyelemmel kíséri a gyártás során keletkező CO2 mennyiségének minimális szinten tartását az üvegházhatás mérséklése céljából. A hármas tagozódású társadalmi megvalósulást szem előtt tartva ezen felül lehetővé teszi a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatását.

A termékek előállításánál különös figyelmet fordítanak arra, hogy minden anyag biológiailag lebomoljon, így a víz természetes egyensúlyára nincs hatással.

 

A termékek az alábbi minősítésekkel rendelkeznek:


certification

 

Ecogarantie minősítés szavatolja az ellenőrzött ökológiai természetből származó alapanyagok használatát, kizárja a géntechnológiával módosított mikroorganizmusokból származó enzim jelenlétét, valamint biztosítja az optimális biológiai lebonthatóságot. A Certisys Belgium szervezet által ellenőrizve.

CSE címke garantálja a magas minőségi gyártási feltételrendszernek való megfelelést. Ennek alapján a termékek nem tartalmaznak enzimeket, kőolajszármazékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során. A tiszta növényi szappanok és illóolajok ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származó növényekből készülnek. Az áram és fűtés ellátás 100%-ig megújuló energiaforrásokból fedezve, amelyet a PreCert Consulting & Audits szervezet ellenőriz.

Vegan Society címke szavatolja, hogy a termékek nem tartalmaznak állati összetevő (három termék kivételt képez, a szilárd és folyékony folttisztító és a padlóápoló viasz), továbbá a címke azt is biztosítja, hogy a Sonett nem végez vagy végeztet semmiféle állatkísérletet.

STOP CLIMATE CHANGE (állítsuk meg a klímaváltozást!) minősítés a legmagasabb norma átfogó CO2 vizsgálatára és minősítésre. A pecsét szavatolja az egész vállalkozás vizsgálatát a CO2 kibocsátásra és CO2 keletkezését okozó minden folyamat átláthatóságára vonatkozólag. A vizsgálat bizonyítja, hogy a fűtés és elektromos áram felhasználáson keresztül a Sonett semmiféle CO2 nem bocsát ki.

NCP - Nature Care Product címke szavatolja, hogy a termékek csak természetes alapanyagokból állnak, nincs bennük mikorműanyag, génmódosított alapanyag, szilikon. Pálmaolaj csak akkor és ott van bennük, ahol az elkerülhetetlen, abban az esetben is bio forrásból. A termékek csomagolása átgondolt - újra felhasunálható vagy újrahasznosítható.

 

A minőségi irányvonal - felelősséggel a víz iránt!